Presentation

Malla

Första turen

Malla är en North Wind 47, tillverkad 1989 i Spanien. Tidigare vid namn Noa af Stockholm, har hon som längst varit till Nya Zeeland. Ägd av familjen Malmborg sedan hösten 2017. Båten är gjord för oceansegling och hon längtar nu ut på längre tur igen…

Besättningen

Västervik den heta sommaren 2018
Maj 2020 – Redo!

Förtöjda i Motala sedan 2010, men gärna iväg på lite längre äventyr titt som tätt. Vi har tillsammans öluffat i Thailand, senare Indonesien och bott och arbetat i Tanzania under fyra månader. Där under det regnsmattrande plåttaket växte beslutet om en långsegling fram. Datumet för avfärd den 15e juni 2020 fanns alltså långt innan Folkhälsomyndighetens rekommendationer…

Johannes

Kapten på Malla. En något rastlös mångsysslare i själ och hjärta som sedan ungdomsåren drömt om att få segla jorden runt. Har provat på Atlantkorsning som gast men ska om allt vill sig väl få göra om det med egen besättning. Vägen till en dröm kan ibland behöva ta en omväg, som att först jobba hårt och spara, utbilda sig och jobba ännu mera, hitta en fru och omvända henne, avla en egen besättning, köpa en båt och fixa allt som behövs på denna och vips är det dags att lätta ankar. Eller så dyker det upp en pandemi…?

Sommar 2019

Agota

Navigatör ombord på Malla och den ofrivilliga seglaren som vuxit in i sin roll. Tillika författare till denna blogg. Gillar egentligen alla slags äventyr som innebär en viss strapats och att få träffa människor från andra kulturer och försöka förstå deras hemligheter.

Närkontakt med tärna

Kevin

Född 2004. Ansvarig för segeltrimning och fiske ombord på Malla. Ser nog också till att den gastronomiska nivån hålls över en högre ribba.

Felix

Född 2007. Dingykapten och teknisk support. En praktisk kille som inte räds för att ta i lite och roas av ordvitsar.

Gästbesättning

Nedan fyller vi på med alla Ni som gästar oss under det kommande året.

Emi

På väg ut i vackra Stockholms skärgård

Emi följer oss från start till Västervik fram till midsommar. En tjej som i motsats till resten av sin familj fått smak för seglarlivet. Hon åker dock helst med Felix i dingyn och äter glass.

Hugo

14e juni

Hugo följer oss samma sträcka som Emi, till Västervik. Tillsammans med Kevin utgör de ungdomsavdelningen ombord och står för merparten av matkonsumtionen. Hugo är snabblärd i navigation och han bidrar flitigt till utökning av fiskförrådet.

Mormor Martha

Vidare från Västervik har vi med oss en extra efterlängtad gästbesättning. Mormor har fått höra mycket om livet på båten, hon har också bidragit med många syinsatser för ökad funktionalitet och komfort ombord. Nu får hon chansen att erfara hur livet kan te sig för oss på Malla och inleda sin nya tillvaro som nybliven pensionär med en kravlös tillvaro i några dagar. Tack!

Axel

25e juni, BlackJack med jordnötter som insats

Axel har många gånger varit med oss på både seglingar och skidresor. Lite av en badkruka till trots trivs han som fisken i vattnet ombord. Vi ser fram emot att han gastar oss på obestämt antal dagar tills vi kommer så långt söderut som det går i vårt avlånga land.