Om

Buoyant betyder flytande i bemärkelsen håller sig ovanför vattenytan. Buoyancy betyder flytkraft fast någonting mer, det har jämvikt inbakat i sig. Helt klart ett favoritord sedan jag för många år sedan för första gången fick höra det från min dykinstruktör. Och känslan när man där under ytan skräckslagen men lycklig upplever ”buoyancy” med hjälp av andningen.


Buoyancy är vad vi alla försöker uppnå i alla möjliga sammanhang. Det fina är att det finns där men är svår att finna. Situation, kroppskonstitution, takt och rörelse, salthalt, andningstakt, något man ser på vägen, rädsla, trygghet påverkar hur, var och hur fort det går.

Och har man lyckats är det dags att ta fortsättningskursen. Upprätthålla buoyancy och förflytta den! En liten justering till en ny position… Att bestämma själv om man vill vara ovanför vattenytan, strax under eller om man vill undersöka botten.


Denna hemsida är tillägnad det vackra ordet buoyancy. Och alla oss som kämpar med det, tycker om att observera det, eller vill observera dem som för tillfället flyter.
Kommentera gärna och dela era reflektioner och funderingar på valfri plats där kommentarrutan dyker upp !

kram från redaktören