Same same but different!

Vi hade nästan hunnit glömma hur bra och säkert Malla seglar när vi gav oss ut på Karibiska havet med lite fjärilar i magen. Öarna ligger format som en halvmåne och nästan längst norrut finns

Vi hade nästan hunnit glömma hur bra och säkert Malla seglar när vi gav oss ut på Karibiska havet med lite fjärilar i magen. Öarna ligger format som en halvmåne och nästan längst norrut finns Antigua och Barbuda dit vi nu har anlänt. Två dygn norrut, en grad svalare i luften och vattnet, lite torrare vegetation, större superyachts och helt klart nytt land, nya regler och mer spår efter kolonialtiden.

Att klarera in gick smidigare än vad vi kunnat drömma om. Med negativa covidtest innan avresa och några hälsoblanketter samt kaptenens noteringar av vår kroppstemperatur senaste dagarna, var vi välkomna och fria att röra oss.
Tyvärr är den allmänna rörligheten begränsad med utegångsförbud efter kl 18, inga restauranger öppna åtminstone inte officiellt och man får inte vara större sällskap än fem. … Så nu får vi röra oss försiktigt och diskret med dinghyn mellan båtarna kvällstid.

Utanför matvarubutiken…

Antigua är ett seglarmecka i vanliga fall med många roliga event och tävlingar. Man kan tyvärr bara ana hur livat det kan vara här. Vi hade dock turen att bevittna en av deltagarna i utmaningen rodd över Atlanten, angöra hamnen efter 60 dagar till sjöss.

Ro över Atlanten, hur svårt kan det vara??

Nåväl, nu är vi här och allt börjar om. Hitta affären och grönsakshandlaren, tvätteriet och stigarna som tar en till bästa utsiktsplatsen. Hur man bäst tar sig fram med dinghyn och var det är lättast att förtöja…

På förmiddagen skola, på eftermiddagen utflykt, bad eller båtjobb. På kvällen film, spel och umgänge med kompisbåtarna. Fast numera i smyg.

När glasskiosker inte får vara öppna finns annan lösning…
Daglig glass ordinerad

2 kommentarer på “Same same but different!

 1. Jag säger bara WOW vad häftig resa ni gör!!

  Jag har följt er på bloggen till och från nu, och det är en sann fröjd varje gång jag går och hämtar mig en kopp kaffe och sätter mig för mig själv en stund och går in och läser era uppdaterade inlägg.

  Jag drömmer mig bort och tycker mig nästan kunna höra havets kluckande, känna sanden mellan tårna, höra sorlet från lobsterpartyn och känna doften av torr sand och salt hav blandas..

  Jag blir så, så, så inspirerad av er och jag är så imponerad över det ni gör och vilka minnen ni får med er i livet.

  Jag fortsätter följa ert äventyr med spänning och otroligt skönt att du är på benen igen efter njursten o njurbäckeninfektion :O!!

  Jag vet inte om du kommer ihåg mig längre, men vi hade en kort kontakt strax innan ni seglade iväg om uppdrag som resursläkare 😉
  Jag provade att maila dig, men din mailadress har upphört. Du vet var du når mig sen när ni är tillbaka och du vill börja fundera på jobb igen 😉 – 076-395 35 11 :).

  Njut vidare nu av livet, familjen och goda vänner!
  Varma snöiga hälsningar
  //Hanna

 2. Riktigt intressant att upptäcka nya öar med olika karaktärer. Vissa likheter med mina egna tågluffarminnen med nya platser som man behöver reka, upptäcka och komma underfund med. Mycket nöje att få följa er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *