Mer drama

Några förlorade veckor senare är förbättringen efter min sjukdom nu tydlig. Aptiten på livet börjar återkomma vilket just idag var extra bra då jättehummern som jagades, snarades och släpades hem av Kevin, Charlie och Klas

Några förlorade veckor senare är förbättringen efter min sjukdom nu tydlig. Aptiten på livet börjar återkomma vilket just idag var extra bra då jättehummern som jagades, snarades och släpades hem av Kevin, Charlie och Klas i morse, vägde hela fem kilogram och visade sig kunna föda alla tre familjer till middag.

Ett monster till fångst

Jag har tidigare skrivit om dinoflagellat som lyser i mörkret. En annan sort som vi nu har fått stifta närmare bekantskap med producerar ett gift. Ciguateratoxin som anrikas i näringskedjan. I vilka rev som det gömmer sig kan man inte veta men i vissa områden i Karibien går ej alls att äta revfisk eller större fisk som äter revfisk. Just här i SVG ska det enligt rykten inte existera Ciguatera. .. men frågar man lite närmare händer det ibland att någon får ”fish poisoning” och de rutinerade fiskarna säger att de fångar barracuda på ena sidan ön men inte andra…

Det blev en andra tur till sjukhuset för vår akutläkare i ilfart när mamman på ena vänbåten blev superdålig efter att ha ätit barracuda på restaurang. Hon har nu repat sig men kan räkna med nervpåverkan i armar och ben i flera veckors tid.
Hädanefter utgår dock barracuda från vår meny…

Oönskad fisk ombord

Bequia har blivit vår hemmaö här på SVG, denna miniatyr av allt man kan begära av Karibien. Här har jag varit konvalescent under skuggan av ett stort träd med utsikt över det turkosa vattnet, ungar som badar i timmar och omåttligt trevligt sällskap som har chillat vid min sida. Det är kort promenad till allt som kan behövas från myndighetshuset till det lilla sjukhuset till affären, frukthandlaren, båttillbehörsaffären och segelmakaren.
Många seglare fastnar här, i månader och år!

Så det börjar bli dags. Innan vi inte kan slita oss och ankaret växer fast i Bequia.
Havet kallar. Och nya äventyr norrut. Nästa anhalt blir Dominica eller Antigua lite beroende på de alltmer inskränkande covidreglerna.

Allt i ett i Bequia

Så tillräckligt med drama för den här gången tycker vi alla. Men på köpet blev det helt klart att seglarvännerna är äkta vänner i vått och torrt och nu ser vi fram emot att upptäcka Karibien vidare tillsammans.

2 kommentarer på “Mer drama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *