Väldigt mycket av allt

Tack för alla meddelanden vi har fått via olika media och många som antytt att det var länge sedan ett inlägg. I vanliga fall brukar det betyda att vi har det för bra för att

Tack för alla meddelanden vi har fått via olika media och många som antytt att det var länge sedan ett inlägg. I vanliga fall brukar det betyda att vi har det för bra för att hinna med det. Den här gången dock har det varit tyst pga sjukdom.
Kort sagt har jag kämpat med urinvägarna sen några veckor som slutade med njursten o njurbäckeninfektion. Det värsta är över nu och jag börjar komma ur dimman.

Ett sjukhusbesök i St Vincent, Kingstown

Innan jag fick allmänpåverkan fortsatte livet i stort och smått som vanligt. Vi kallar nu vårt båtgäng för en flytande by. Som det ofta blir i byar får alla sina roller. Tonåringarna är mycket upptagna med varandra och att testa gränser. Och vi tonårsföräldrar kan konstatera att det kanske har varit lite för många dagar som lördagar tillåtna för dem. Lite för mycket av det goda alltså. Men vi tycker om vår lilla by och barnen har redan börjat prata om hur ensamt och ospontant livet därhemma kommer att kännas.

Ava, Michael och Kevin
Emma, Robert och Felix

Att få för mycket av snorkling, sköldpaddor, o vita stränder kan väl inte hända men det märks att intensiteten av hur ofta alla vill snorkla har minskat. Vi har också ätit lobstrar en gång för många får vi lov att erkänna. Men vad ska man göra när kilopriset på hummer är densamma som för äpplen…

Lite mer än vad som är bra att vara med om hände när ett nödanrop kom om funnen man och kvinna flytandes utanför korallrevet. Det sas att de var medvetslösa och akutläkaren kördes skyndsamt dit men tyvärr var kvinnan avliden och mannen fullt pratbar. Ryktena gick sedan att de var knarksmugglare från Trinidad och voltat med sin båt och flutit i vattnet i över ett dygn. Snabbt avtog snacket och jag undrar om en motsvarande ung kvinna från nån av lyxjachterna hade drunknat, skulle det inte ha varit en enormt mycket större uppståndelse?

En lyxbåt i en lyxhamn

De maffigaste privatbåtar vi sett har dinghysar i storleken av vår egen båt, allehanda vattenleksaker och då menar jag inte badanka, besättning med ledig uniform, diskotek, pool och helikopter, mat och färska blommor som flygs in från USA. Och nu känner vi till att de dessutom har liksäckar ombord som de delar med sig av vid behov.

Det kan också bli lite för mycket med diklofenak, läkemedel mot smärta feber och inflammation som är väldigt effektiv mot njurstenssmärta, känner de flesta till tror jag. Men för mycket ger magsår så nu gäller det att klara sig utan!

Den ständigt fläktande brisen är en riktig räddare här som ger ett skönt klimat även inuti båten. Priset som får betalas av seglare är att det inte alltför sällan blåser upp kraftigt i vindbyar. Härom dagen lossnade en 50 fots katamaran från sin förtöjning och drev in i oss innan vi ens hann blinka. Ljudet av när hon fick sin sida intryckt av vårt långa metallbogspröt är också lite för mycket på repertoaren.

Felix har kontroll i vinden

Mycket av allt är sammantaget bra om man vill känna att man lever. Så vi lever på och ska försöka rapportera lite oftare… Och ser fram emot att höra mer från er därhemma!

3 kommentarer på “Väldigt mycket av allt

  1. Vad skönt att höra att du är på bättringsvägen! Läskigt att bli sjuk…..Verkar hända grejer mest hela tiden. Hälsa Felix att han ser ut som ett windsurfingproffs

  2. Ago din stackare Njurbäckeninflammation är inte att leka med …
    Vekar ju ändå som att du är på banan igen fast återhämtning tar tid
    Mycket udda saker ni får vara med om på gott och ont
    Det är väl det som kallas livserfarenhet
    Kram och Krya på Dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *