A reagge Christmas

Vi har inget emot att inte fira en traditionell jul och därmed också slippa en del julmoment som kan kallas julens bojor… Men långt från hemma som ju alla befinner sig här, framkallar ett behov

Vi har inget emot att inte fira en traditionell jul och därmed också slippa en del julmoment som kan kallas julens bojor…

Men långt från hemma som ju alla befinner sig här, framkallar ett behov av samhörighet i gemensamma traditioner. En norsk båt bjöd in flertalet båtar i viken till julgröt o glögg.

SY Alissa med en julgran av dinghys bakom

Kvällen tillbringade vi tillsammans med S/Y Skyline som tack vare Emmas vurm för julen klart skulle vunnit julpyntstävlingen i viken.

Så blev det en mix av värme och tomte, julsånger med reggae beat, veganskt och traditionellt, iskall ingefärsvin som glöggsubstitut och musikquizz i den varmt fläktande vinden.

Mest speciellt är dock den 23e i vår familj då Kevin fyller år. I år var hans önskan grillkalas på en tom strand. Efter en spännande utflykt med den lokala bussen till fiskeläget blev det som han ville.

Sen vi anlänt till Bequia efter inklareringsprocessen har vi först slickat lite sår efter Atlantöverfarten. Det är full sysselsättning att hålla efter båten i den takt den slits. Sedan födelsedag och matlagning till julen. Proviantering med långa förhandlingar för att slutligen kunna köpa en ananas för hundra kronor…

Så även om nästan inget alls är likt därhemma är ju intressant nog känslan att måste göra något densamma var man än är. Och ofta lite påhittad. (?)

Så idag är vår första riktigt lediga dag. Vi äter färska kokosflarn (väldigt mättande) i takt med att Felix hittar, tömmer och karvar i kokosnötterna. Det är fri simning och badning idag, böcker och hängmatta har åkt fram, kaoset får sprida sig fritt ombord en stund.
En lika fridfull jul önskar vi Er därhemma, med en bok, en filt, en brasa och en soffa. Same same alltså but different…

10 kommentarer på “A reagge Christmas

 1. Grattis till Kevin i efterskott! Gott Nytt År från oss alla i familjen Pap. Tommy och Steffanie har överraskat oss och kommit på besök.

 2. Grattis Kevin i efterskott, vilken födelsedagsfest du hade!
  Vi firade min brorsdotter Ester samma dag via videolänk.
  Mys ni verkar ha det. Längtar till den chilla reggae kulturen, här hemma är det fortsatt corona kaos som aldrig förr… Jag som skulle ta med Andreas till er på Malla i vår, vet inte hur det ska gå. Kramar till hela besättningen

 3. Härligt att ni har det så bra. Saknar våra, något svalare, karibiska jular. (Med lite billigare frukt )
  Extra grattis till Kevin och gott nytt år till er alla!
  Väntar med spänning på nästa inlägg.
  //Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *