Inträde till paradiset

Fyra dagar efter ankomst till St Vincent och en sannolikt rätt typisk Karibisk pappersexercis med diverse extraavgifter och sammanblandade pass, är vi nu äntligen fria att kliva på fast mark. Sammantaget 29 dagar sedan vi

Fyra dagar efter ankomst till St Vincent och en sannolikt rätt typisk Karibisk pappersexercis med diverse extraavgifter och sammanblandade pass, är vi nu äntligen fria att kliva på fast mark. Sammantaget 29 dagar sedan vi lämnade Teneriffa.

Lite stappligt och ostadigt med fast mark under fötterna

Väntan tillbringades i liten vik med fantasibilden av Karibien som bakgrund. Snorkling, vindsurfning, lite förbjudna pratstunder med grannbåtarna samt stöttning med pepp och leverans av lite färskvaror via besättningen på kompisbåten S/Y Skyline, gjorde det hela minst sagt acceptabelt…

Det tropiska klimatet fascinerar och tröttar. Varje dag regnar det en skvätt i några minuter upp till tio gånger. Det är mellan 25 och 30 grader och väldigt fuktigt både natt och dag. Vårt livsutrymme har krympt något då vi helst gör allt i sittbrunnen och däck för att få känna den eviga fläkten.
Det är lätt att under luggen titta med avund på yachterna som radar upp sig runtomkring oss som nån slags utställning i lyx, utrymme och pedanteri. Båtar i storlek och prisklass som sällan ses i Europa. En känsla av att vi egentligen inte borde kunna vara här.
Men det är vi! Och vi har tagit oss hela vägen hit på egen hand. ..

Så nu tänkte vi njuta av det och börjar med Bequia en liten ö som verkar vara en miniatyr av hela Karibien. Påmindes att det är fjärde advent idag av ett pepparkakshus i verkligheten.

Pepparkakshuset på Bequia

Här finns de där stränderna, frodig djungel, kristallklart vatten, rekordfin snorkling och en massa reggaes med dimmig blick.
Vi hör av oss igen när vi kommer ur den första hungriga förälskelsen i denna ö.

3 kommentarer på “Inträde till paradiset

  1. Härligt att följa er resa. Vi vill passa på att önska er en riktigt god jul. Vi väntar med spänning på att få höra hur ni tillbringat julen i Karibien. Ta hand om er.
    Kram Sara & Lars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *