Tropiska vatten

Efter ovädret har vindarna varit svaga. Långsamt har vi guppat västerut. Dag för dag har temperaturen i både vattnet och luften ökat och i takt med det besättningens badsug. Vi låter oss släpas efter båten

Efter ovädret har vindarna varit svaga. Långsamt har vi guppat västerut. Dag för dag har temperaturen i både vattnet och luften ökat och i takt med det besättningens badsug. Vi låter oss släpas efter båten längs en lång tamp med knutar. Först i två knop, sedan tre, fyra och vissa hårdingar i fem knop. Men då tar man risken att badkläderna blir kvar i havet… Vi högläser boken ”Ålevangeliet” medan Sargassotång flyter förbi oss i större och större sjok. Fiskeansvarig har lärt och visat oss att tångmattorna innehåller mycket intressant så ibland kör vi zickzack mellan dessa. Att vi närmar oss märks också på de dagliga korta och snabbt påkomna regnen med åtföljande vindbyar, så kallade squalls. I samband med dessa behöver man ofta minska segelytan, vilket kan vara påfrestande nattetid. En hel natts sömn kan vi se fram emot om cirka fyra-fem dagar när vi beräknas angöra St. Vincent.

Champagnen har vi gott om plats för i kylen nu… Bananstocken är uppäten och varje dag äter vi upp något som är den sista av just den varan. Men det finns fortfarande endel rotsaker, apelsiner och pumpa kvar. Som en rolig lek tänker jag gå i mål med någon grönsak kvar och inget ruttet… samt en lyxig ost vi ska ha till champagnen såklart!

Hälsingar från position tropiskt vatten N14.31 V53.21

En tanke på “Tropiska vatten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *