Om pappa ramlar överbord, blir Anneli kapten då?

I tre veckor har vi levt i en gästbubbla. Först familjen Terlinder från Jönköping och sedan Mormor, Morfar och kusin Emi i två veckor. Och huj vad tiden går fort när man har roligt men

I tre veckor har vi levt i en gästbubbla. Först familjen Terlinder från Jönköping och sedan Mormor, Morfar och kusin Emi i två veckor. Och huj vad tiden går fort när man har roligt men allt har sin tid och fokus nu är plötsligt helt och fullt ånyo struktur, listor, städning och båtfix.

I dessa tider av virusets andra våg och det faktum att vi är så långt hemifrån, känns det extra lyxigt att fått firat två födelsedagar tillsammans med nära och kära. Att kaptenen har blivit ett år äldre är nog inte så mycket att orda om, men han har även blivit ca fem seglingsår visare vilket är toppen och vilket han också visade prov på när han löste ett prekärt septi(s)tankproblem på självaste bemärkelsedagen!

Vi har nu sedan några dagar två tonåringar ombord istället för en och en halv. Vad det innebär för livet ombord vet vi ännu inte helt säkert men starten var god!

Så mycket vi har tänkt på och fantiserat om att korsa Atlanten ända sedan långseglingsplanerna började formas. I början var det väldigt diffust och för min del rent av ett förmodat lidande i en sådan dignitet att jag tänkte att ansluta med flyg på andra sidan vore mer min modell…

Men nu står vi här eller snarare ligger om man ska vara noggrann med båtord och om några dagar är det dags! I kaptenens loggbok går idag att läsa:

Dag 155. Vi fortsatte förberedelserna inför Atlantseglingen. Jag och Ago drog el från den nya solpanelen. Jag blev uppvinschad i masttoppen tog ner den trasiga vindmätaren, monterade radarreflektorn. Vi tog ut pengar och gömde tusen euro i en …. Ago har rensat, plockat och städat akterhytten. Vi undersökte den gamla autopiloten men jag blev inte så mycket klokare.

Kaptenen i den höga masttoppen!

155 dagar, min slutsats är att det får räcka som merit inför Atlantenkorsningen. Det känns numer inte bara mer verkligt och överkomligt utan t o m lite skönt och jag kan se fram emot den speciella känslan, jag tidigare upplevt på längre överfarter, av en bekvämt avgränsad tillvaro. En förenklad version av liv och samtidigt så fokuserad på det grundläggande.

En spännande faktor för överfarten i många aspekter blir att vi får en extra gast! Hon är en gammal god vän med mycket seglingsdrömmar och hög nautisk kompetens på pappret som nu ska omsättas i lite praktik… Dessutom kan hon konsten att få barn att förstå hemligheten med division och procent!

I nästa inlägg ska jag avslöja vem det är men som en liten ledtråd kan jag hänvisa till dagens rubrik som också är ett citat från vår yngsta gast som funderar…

Funderar Ni på något kring hur det är att förbereda en tre veckors Atlantensegling? Skriv ner och fråga som kommentar eller mejl så tillägnas nästa inlägg åt alla svaren!

En gästbesättning byts mot en annan….
Ett tillfälligt adjö i gryningen och hasta luego till Lady Ann med besättning som ska avsegla från Las Palmas

3 kommentarer på “Om pappa ramlar överbord, blir Anneli kapten då?

 1. Grattis till födelsedagsbarnen!
  Otroligt spännande och lite oroligt här hemma att ni redan ska korsa Atlanten. Jag läste precis att det är varmt hav och rekordår för tropiska stormar och orkaner, namnlistan har tagit slut så de har fått övergå till grekiska(?) bokstäver.
  Vi håller alla tummar för att ni får en bra överfart och ser fram mot att höra av er när ni sladdar in i Karibien, och få veta vilken ö ni lyckas träffa. 🙂
  Kramar från
  Lorenzo Johansson (med totalt 3 negativa Covidresultat :-))

 2. Åh!! Så spännande! Tänk att ni är där ute på havet nu. ”Hämta bananstock”. Låter som skrymmande matsäck!
  Stoor distanskram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *