Citruspressön

La Gomera är en näst intill rund ö men man kan inte åka runt den på grund av dess citruspressliknande form med en bergstopp mitt på och raviner, sprickor och eroderade lavaberg stupandes ner till

La Gomera är en näst intill rund ö men man kan inte åka runt den på grund av dess citruspressliknande form med en bergstopp mitt på och raviner, sprickor och eroderade lavaberg stupandes ner till havet.

Helt omvända naturförhållanden mot vad vi är vana vid, med skog och grönska högst upp och kalt, torrt och varmt vid kusten. Ofta ligger ett tjockt molntäcke kring berget medan kusten badar i solsken. Fukt, svala vindar och tät vegetation ger ett förtrollat intryck som vi hade turen att få se under en något klarare dag.

Ett hack i ”juicepressen” där erosionen tvättat bort berggrunden och kvar står lavan som tidigare fyllde ut en hålighet i berget

La Gomera är värt ett besök om man är på Kanarieöarna, även på en dag får man en överblick av ön, många klimatzoner och olika väder, nästan som en miniatyr av hela Kanarieöarna. Måste man dock välja så skulle jag dock prioritera Madeira som kvarstår i ledning av bästa ön!

Kaptenen pustar ut på toppen

La Gomera, från kylig klimatzon till ökenlandskap och sol och bad på bara två mils avstånd…

Vips har fem dagar tillsammans på båten svajat förbi och vår gästbesättning har nu retirerat till den på många vis bekvämare tillvaron på hotellet. Men några fler roliga upptåg kvarstår som jag får återkomma om…

3 kommentarer på “Citruspressön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *