Glädjen av gäster och There’s always a bigger fish

Avresedatumet för överfarten närmar sig snabbt nu, att-göra-listan inför denna blir längre och längre och det ligger en spänning i luften för både hotande lock-downs och småsaker som ska hinnas med. Men så dök höstlovet

Avresedatumet för överfarten närmar sig snabbt nu, att-göra-listan inför denna blir längre och längre och det ligger en spänning i luften för både hotande lock-downs och småsaker som ska hinnas med.
Men så dök höstlovet upp och möjligheten för gäster togs av familjen Terlinder som med kort varsel packade ner det mesta utom en gitarr och kom ner till Teneriffa.
Det blev några fina dagsturer och lite hamnhäng ackompanjerad av seglarhistorierna vi aldrig hade hört förut från tidernas begynnelse när John och Johannes samvårdade en Maxi 77a och korsade förbjudna vatten mellan Estland och Finland med båten full av nästan smugglargods…

Vi upptäckte också en ny lagom passiv fiskemetod som går ut på att agna med ett litet majskorn, fånga en fisk och låta den vara som sedan äts upp av en större fisk.

Coronaviruset har tagit ny fart över världen liksom medföljande panik och restriktionerna med inskränkt rörelsemöjligheter över Europa. Vi har tur har det visat sig, som befinner oss i vår lilla skyddade båtbubbla i ett skönt klimat och dagliga snorklingsmöjligheter… Som om det inte var nog med detta har vi fått besök av Mormor och Morfar!! Och som om det inte var nog med det, den lilla jokern och helt oväntade överraskningen, även kusin Emi!!

Morfar fångar fisk. Arter som vi aldrig sett….
Emi, Mormor o Felix avnjuter solvärme och vindruvor

Det visade sig snabbt att morfar var helt klart en riktig sjöman och har funnit sig till rätta på båten i alla väder. Annars märks det nu tydligt med våra besökare att tiden vi hittills tillbringat på båten har härdat oss och att det inte är så lätt att dimpa ner i Atlantens vågskvalp. Tur det finns hjälp mot sjösjuka. Plåstret har ånyo visat sig utomordentligt effektivt.

Emma och Emi som blivit utrustad med läsglasögon för att motverka en vanlig ögonbiverkan med plåster

Efter en heroisk segling från Teneriffa till La Gomera och två dagars svajankring i rullande sjö förklarar vi vår gästbesättning som mycket väl godkända!

En tanke på “Glädjen av gäster och There’s always a bigger fish

  1. Så härligt ni har det! Vi anade det när vi fick vykort! Jag är ju inte sådan att jag går in och löser blogg så ofta så det var en bra påminnelse! Här är grått och trist och fullt med restriktioner! Förra veckan var planen att resa söder ut och vandra för det var då härligt på Madeira 2019. Men så blev det inte! Ha det fortsatt gott allihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *