Vi och dom

Marina betyder trygghet och bekvämlighet för oss. Igår blev vi varse om att det för vissa är snarare skillnad mellan liv och död. De senaste veckorna har det anlänt fler flyktingbåtar till Kanarieöarna än sammanlagt

Marina betyder trygghet och bekvämlighet för oss. Igår blev vi varse om att det för vissa är snarare skillnad mellan liv och död.
De senaste veckorna har det anlänt fler flyktingbåtar till Kanarieöarna än sammanlagt under hela föregående år. Under seglats har vi mottagit VHF meddelanden från kustbevakningen att hålla utkik och hålla avstånd. Vi har ännu inte stött på någon sådan båt.

Marina del Sur på Teneriffa, några kilometer från den välkända Playa de Las Americas, är en livlig plats på söndagar med fiskare och stora tonfiskar, lokala handlare och solbadare, restauranger med livemusik och båtmänniskor, vattensportare, dykare och snorklare.

Kontrasten blev stor liksom insikten av obehaget av en andra verklighet när marinan spärrades av för att motta, visitera, undersöka och sanera och sedan bortfrakta två busslaster av båtflyktingar. Ett antal av dessa fick åka ambulans.

Och vad hände sen? Det vet inte vi. Vi som alltid stått på rätt sida om staketen…

En tanke på “Vi och dom

  1. Undrar så hur det går för er? Och så vill jag bara kommentera din så talande beskrivning av att vara på rätt sida om staketet.
    Evasusanne, elev på Empiren på Vadstena folkhögskola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *