I spåren på Mördarens apa

Det finns några oförglömliga barn-förälder-läsupplevelser. Tack vare Jakob Wegelius allålders-mästerverk Mördarens apa, har vi nu varit i Lissabon två gånger. Första gången i fantasin, och nu på riktigt. Vi förflyttade oss i de trånga gränderna

Det finns några oförglömliga barn-förälder-läsupplevelser. Tack vare Jakob Wegelius allålders-mästerverk Mördarens apa, har vi nu varit i Lissabon två gånger. Första gången i fantasin, och nu på riktigt.

Vi förflyttade oss i de trånga gränderna och de dunkla hamnkvarteren, vandrat i folkvimlet över de små torgen åkt med spårvagnen när det klättrar uppför de branta sluttningarna, svettats i parkerna med utsikt över staden och besökt restaurangerna med fadosång. Båda gångerna var det spännande men i verkligheten var det klart jobbigare.

Castelo de S Jorge

Nåväl, vi råkade inte ut för några hyperintelligenta gorillor eller mördare för den delen och Lissabon var som storstäder brukar vara. Stor. Bökigt att hitta. Onda fötter efter en heldags vandrande…. Men Lissabon är också mycket annorlunda. Floden Tejo är porten till stora världen därute. På något sätt är det en utandning av Europa, slutet av vår kontinent och början på något exotiskt. Där ute.

3 kommentarer på “I spåren på Mördarens apa

  1. Lissabon…jag och Emelie har fina minnen därifrån.

    Vilken tur att ni upptäckte branden i tid!

    Jag försökte nyss ringa Johannes utan framgång. Når man honom på 0706532626?

  2. Följer er alldeles för lite, men hinner liksom inte. Inte lätt vara pensionär – i höstfärger 10 mil nord om polcirkeln.

    Fick du, Agota, min besked om att Rabindra i Nepal ÄNTLIGEN fått dina böcker, 8 Coronamånader har de varit under vägs. Man skulle nästan tro de var fraktat m segelbåt ända in t Kathmandu! ;-))

    Mchj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *