Lördag hela veckan?

Det var en gång en vik i norra Spanien vid en oansenlig by där kyrkklockan spelade en melodi varje timme men bara de timmar som invånarna hade röstat fram var lagom dvs mellan 09 och

Det var en gång en vik i norra Spanien vid en oansenlig by där kyrkklockan spelade en melodi varje timme men bara de timmar som invånarna hade röstat fram var lagom dvs mellan 09 och 21. Det fanns en marknad för vitaminernas skull på fredagarna annars nöjde sig befolkningen med en diversehandlare och tillika bagare samt ett par för många små barer.
Vackra kullar ramade in utsikten mot det stora blå och dolde konturerna av nästa by västerut. Mest stolta var de dock över de tre sandstränderna, alla inom promenadavstånd, dit gammal som ung gick när förmiddagsdiset lättat för att dela det senaste skvallret, kyla ner sig i det iskalla klara vattnet och beundra allt silver som glittrar i sanden men som aldrig går att samla in.

Släkt och vänner från andra delar av Spanien och världen frågade med högt upplyfta ögonbryn. Hur har ni det? Vad gör ni? Är det värt ett besök av oss?
Oh här i Galicien är det alltid mulet, alltid regn och ganska trist svarade de. Och så kunde de ha sin strand ifred ytterligare ett tag.

Så en dag kom det en segelbåt från Norr och kastade ankar i viken. Det var en rar familj med två barn. Malin och Albin som efter den långa resan på Lady Ann nu längtade efter andra barn att träffa. http://www.sailingladyann.se Strax efteråt rullade ytterligare en båt in på de stora dyningarna. Det var också en rar familj med två barn, eller äsch, ja dem känner ni ju redan…

Tillsammans föll vi in i lördagstempo. Sömniga morgnar, siesta, aktiviteter efter vad som faller en in, ännu mer siesta, sena kvällar med långdragna knytisfika.

På den tredje dagen när vi hade lärt oss kyrkklockans melodi väl, anlände ytterligare en rar familj med två barn med en stor blågul flagga vajandes i aktern. Kvällens knytkalas förflyttades så till S/y Skyline. När även S/y Modesty, anslöt var viken slutligen full. Full med svenska besättningar.

Liksom båtarna dansar unisont i vinden men sitter fast i var sitt ankare, så pågår livet långsamt ombord på varje båt men tillsammans.

Men lördagskänslan kan inte fortgå för jämnan. Eller om det gör det får det en fadd smak.
Nu ska väckarklockan ställas på 07. Båten behöver ständigt städas skuras och plockas. Familjen ska ha näringsriktig kost helst tre gånger om dagen. Precis som hemma med andra ord. Och precis som hemma kan det inte vara lördag hela veckan. Fast av olika skäl.

Nu har segelbåtarna med svensk flagg lämnat viken, det finns en ny vik längre söderut, kanske med varmare vatten…och befolkningen i den lilla byn noterar att vi försvann kanske fast med samma okonstlade självklarhet som de välkomnade vår närvaro.

2 kommentarer på “Lördag hela veckan?

  1. Ojojoj så fantastiskt ni verkar ha det. Och så spännande.
    Även i norra Östergötland är det väldigt fint och vackert ehuru möjligen inte lika exotiskt. Lycka till på färden.
    Benette o Mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *