I en större viktklass

Vad gäller långsegling, stora vågor, stora djur och fiskefångst, har vi nu bytt till en högre nivå. Den fjärde natten ute avtecknade sig spanska Galiciens kust och därmed har vi korsat Biscayabukten. Hur var det

Vad gäller långsegling, stora vågor, stora djur och fiskefångst, har vi nu bytt till en högre nivå.
Den fjärde natten ute avtecknade sig spanska Galiciens kust och därmed har vi korsat Biscayabukten.

Hur var det då? Som ett hav mest är. Ödsligt. Varierande vindar och vågor. Mest en långsam tideräkning i händelselöshet. Och pang! Fullt adrenalinpåslag när det nappar.

Första natten hann vi inte lämna Frankrikes kust på grund av stiltje utan vi fick resignera och sova för ankars några timmar i en vik. Andra dagen och natten flöt det på fint. Vi såg många delfiner. Man kan aldrig tröttna på dem, samma glädje och förväntan varje gång. Hur nära kommer de den här gången?

Tredje dagen fångades tonfisken och strax efter såg vi en val. Trots att den var långt bort såg vi den enorma kroppens kontur svepa över vattenytan och en kvast av vatten som ett rökmoln.

Sedan vidtog vårt ansvar gentemot det lån vi har fått av naturen. Vi åt och äter tonfiskfilé i olika former. Tre kilo rent kött tar oss ca tre dagar att äta. Idag, medan vi sakta närmar oss vårt mål A Coruna, har Kevin åter fått tillstånd att släppa i draget. ..

Fjärde dygnet fick vi en del motvind och friska vindar, stora vågor och skumpig tillvaro. Vi är glada att vi passade på och badade och spelade spel under lugnare delar av passagen.

Idag fick vi uppleva tät dimma, sådan som vi trodde skulle finnas över engelska kanalen men som vi slapp då.

Nu är det bara några sjömil kvar. Det är härligt att se Galiciens dramatiska klippor, lite andra båtar och känna värme i solen. Alla ser vi fram emot diverse lugna aktiviteter i Spanien.

I skrivande stund

4 kommentarer på “I en större viktklass

  1. Snyggt fångat Kevin! Vilket äventyr!

    Just nu ligger vi i vår lilla båt på Sommern. Astrid, Joel o Jakob har fiskat, men inget napp. Otroligt varmt här för att vara Sverige, 29 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *