Krabborna som gillas av grabbarna

Roscoff blev vår sista hamn i Bretagne, en region som vi gärna återkommer till. Denna hamn låg utanför stan lite avsides men bjöd i gengäld på häftig natur genom att friskt havsvatten ständigt strömmade igenom,

Roscoff blev vår sista hamn i Bretagne, en region som vi gärna återkommer till. Denna hamn låg utanför stan lite avsides men bjöd i gengäld på häftig natur genom att friskt havsvatten ständigt strömmade igenom, alldeles klart vatten och rik flora.

När lågvattnet kom upptäckte vi av en händelse att bottenstenarna egentligen var ett gäng stora krabbor. De var av den lata lättfångade sorten. Och vips blev det ändrande middagsplaner…

Vi kände oss rätt nöjda när vi sedan i stan såg samma krabbsort för dyra pengar på restaurang. …

Även såhär långt söderut märker vi av den ovanligt kalla sommaren. Ännu ett regnoväder och 16 grader har passerat men nu spås det några dagar med svagare vind och sol. Vi har laddat kylskåpet med lättlagad mat, fiskespöna är riggade för tonfisk och vi har nu påbörjat överfärden till Spanien. Biscayabukten körs i ett svep, det blir rekord för oss, 375 sjömil (ca 675 km) utan att stanna.

Ca en halvtimme efter start tog sju delfiner sikte på oss, simmade ikapp och runt oss. Man kan ana livslust, intelligens och bus på bara hur de rör sig. Det var en fin start. Resten får vi rapportera från Spanien! Om ca fyra dagar.

3 kommentarer på “Krabborna som gillas av grabbarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *