Tio sätt att förtära chips eller brist på rutiner…

Hur långsamt respektive snabbt kan ett chipsflarn ätas på? Det hinns med att undersökas grundligt när det är bara just en påse chips som funkar som middag på ett gungigt hav. Kan det dippas i

Hur långsamt respektive snabbt kan ett chipsflarn ätas på? Det hinns med att undersökas grundligt när det är bara just en påse chips som funkar som middag på ett gungigt hav. Kan det dippas i juice? Någon räknar sekunderna 101, 102,103…

Solen går upp och ner och ger nån slags rytm. Antalet riktigt mörka timmar på dygnet är fortfarande få men de är mest magiska. Skummet som rytmiskt syns intill båten i det svaga skenet från lanternorna när båten klyver vågorna, ger ett lugn och en tillfredsställande känsla av att vi förflyttar oss.

Utmed hela Nordsjön längs Tysklands och Hollands kust ligger det som ett pärlband av stora fraktfartyg. De är för ankars mitt ute på havet och väntar. Ljuspyntade som julgranar, vad väntar de på? En ledig kajplats, att få ett uppdrag? Bättre tider efter tider när ingen vill köpa annat än munskydd?

Vi sover om vartannat helt utan något schema. Min vakt har flera gånger fallit sig mellan 02 och 05. Trivs med den tiden. Tittar några minuter på det vita skummet. Sen efter nya och gamla ljuspunkter. Vindexets vinkel. Kompassen. Sen Karlavagnen som inte flyttar sig. Sen är det skummets tur igen. Det ljusnar och jag funderar en god stund på om det går att se någon skillnad på en solnedgång och en soluppgång.

Solnedgång i Den Helder

Barnen har förskjutit dygnet. Under gång får de sova när de vill, i hamn vill de gärna dra sig länge på morgonen. Vi saknar rutin men alla verkar ha nån slags egen rytm som flätas samman till en båtlunk.

Men vad säger att det måste finnas ett schema. Var det inte rutinerna som band oss vid klockan som vi lämnade hemma. Varför ska vi försöka rekonstruera dessa i vår nya och ständigt föränderliga miljö?

Barnen äter, växer och lär sig saker. Just nu med brist på rutin.
Idag slappar vi hela dagen i Zeebrugge Belgien. Det är vindstilla och äntligen varmt. Det firade vi med att äta upp ett helt paket vaniljglass. Före middan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *