Så drev vi förbi Cuxhaven

Gårdagen blev en superlyckad dag tack vare våra landänglar här i Tyskland. Ildi och András från Neumünster. De har ihärdigt följt och stöttat oss i både med o motgångar, försett oss med smaskens hemmalagad mat,

Gårdagen blev en superlyckad dag tack vare våra landänglar här i Tyskland. Ildi och András från Neumünster. De har ihärdigt följt och stöttat oss i både med o motgångar, försett oss med smaskens hemmalagad mat, fyllt på i bunkringsförråden och levererat en 30 m lång trädgårdsslang med kopplingar som visade sig behövas för att kunna tanka vatten.

Änglarna från Neumünster

I Brunsbüttel sov vi knappt 50 m från slussen för jättebåtarna ut i Elbe.

När vi själva hade slussat ut i denna flod fick vi bekanta oss med både ström och tidvatten. Först ström åt rätt håll och trots motvind hastighetsrekord med 10 knop. I full fart trots motvind passerade vi Cuxhaven glada i hågen och bestämde oss för att fortsätta till Holland…

Men ebb och flod växlar var sjätte timme här och rätt snart fick vi lära oss mer om motströmssegling också. Nu helt klart i främmande farvatten!

Felix slussar

2 kommentarer på “Så drev vi förbi Cuxhaven

 1. God morgon Malla & Co!

  Jag följer er med glädje – navigera necesse est – men inte riktigt varje dag. Nu har ni tydligen fått svar på om ”Änglar – finns de?” – Ja, det är resan och dens möten som är målet, inte slutdestinationen.

  Nu undrar jag: vore det möjligt att ni la in en karta så vi som är lata lätt kan se vart ni nu befinner er?

  Själv befinner jag mig på
  Bredd: 55.4295051
  å
  Läng: 13.82003080000004

  mchj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *