Ett mödosamt dygn

Kvällen innan ett väderfönster skulle ge oss chansen att fortsätta, kulminerade först ovädret med att vindriktningen ändrades och viken vi låg i blev rent av farlig. Vi hade just ätit tacobuffe för att fira min

Kvällen innan ett väderfönster skulle ge oss chansen att fortsätta, kulminerade först ovädret med att vindriktningen ändrades och viken vi låg i blev rent av farlig. Vi hade just ätit tacobuffe för att fira min lyckade landvisit till Lidl och inköp av färska grönsaker. Plötsligt blåste det så vi knappt kunde stå på däck. Vårt lilla försegel rullade ut sig, hela familjen fick kämpa med att kränga ner det i båten genom förpiksluckan.

Av nöden fick vi åter gå in i hamnen där vi inte är välkomna. Den här gången utan svensk flaggning….

Mellan två förtöjningspålar som vi fick bända åt sidorna för att pressa oss in emellan låg vi till sist säkra för nattens vindar i en bassäng av hundratals båtar som gungade och ven i takt till den piskande nordvästvinden. Som tröst bjöds det på en fullmåne av sällan skådad lyskraft.

Fullmåne och kuling

Beväpnade med sjösjukeplåster och ett gott humör gav vi oss av på morgonen i rak motvind mot Kiel.

Med dansk hårdrock i högtalaren och piskande regn och vågor kom vi till slut till Kiel! Här vid kajen inför slussning in i Kielkanalen är det ingen som frågar nåt. Vi har sovit gott och solen börjar äntligen titta fram. Det känns som en milstolpe, det blir roligt att komma vidare. Det mödosamma dygnet var trots allt bara ett dygn!

4 kommentarer på “Ett mödosamt dygn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *