Heiligenhafen tre gånger om och så igen…

Tidigt på torsdag morgon bestämde vi oss för att inte vänta längre på bättre väder. 36 timmar senare på fredag kväll gick vi iland i Heiligenhafen i Tyskland. Alla ni som seglat känner till att

Tidigt på torsdag morgon bestämde vi oss för att inte vänta längre på bättre väder. 36 timmar senare på fredag kväll gick vi iland i Heiligenhafen i Tyskland.

Alla ni som seglat känner till att man inte kan segla i motvind bara om man kryssar. Och kryssar man blir den planerade sträckan tre gånger så långt.

Trots utrustade i våra fina hemmasydda munskydd kände vi av främlingskapets obehag.
Hamnvärdinnan upplyste oss om att 14 dagars karantän gäller svenskar.

Heiligenhafen är den största marina vi har sett. De hundratals master ser på håll ut som plockepinn. Vi betraktar snällt dessa på håll liggandes på svaj. Staden ser inbjudande ut också. Tur att vi hann se lite av den innan vi insåg att vi inte ska vara där.

Så varför ytterligare en gång denna plats? Jo, i morse gjorde vi ett försök mot Kiel men fick vända pga kraftiga motvindar, höga vågor och med revade segel dålig fart.

Så här sitter vi nu och spanar på bättre väderprognoser. Med skola ombord, sällskapsspel och lagning av kläder ska tiden gå.

En tanke på “Heiligenhafen tre gånger om och så igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *