Vår första storm…

…har vi nu upplevt från land. Vinden viner, susar o skräller kring de få segelbåtar som är i Ystads annars överfulla hamn. Vi har successivt satt upp fler och fler förtöjningstampar, under dagen har blåsten

…har vi nu upplevt från land. Vinden viner, susar o skräller kring de få segelbåtar som är i Ystads annars överfulla hamn. Vi har successivt satt upp fler och fler förtöjningstampar, under dagen har blåsten jobbat upp sig så skummet yr på Östersjön och vågorna är enligt appen två meter höga.

Inget Photoshop….

Vindriktning: från sydväst. Perfekta omständigheter för en mardrömsjobbig färd till Kiel. Vi är glada och tacksamma för att få vaggas till sömns i en trygg hamn när det ikväll kulminerar runt 20 m/s.

Istället för Tyskland blev det några mycket trevliga och sociala dagar i Ystad.

Att äntligen få återse fam Eckhardt, som gav sig iväg för snart två år sen på Pachamama, och av en slump kunna sammanstråla här var toppen!

Morbror Rune och Birgitta gästade oss från Ängelholm och hade med sig änglagoda bullar.

Och efter ett års tankeväxlande har vi träffat dr Jan i verkliga livet!

Sist men inte minst har vi besökt kusinerna Magyar-Ahlsterberg i Veberöd och provsuttit en förstklassig kaninbur tillsammans med.


Ystad är klart mer än bara Kurt Wallander. Välordnat och rosendoftande med egen arkitektur sticker det ut som turiststad. Men det är klart, vem blir inte nöjd efter förstklassig rundtur med en lokal och privat guide?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *