Fast i Kalmar sund

Sommaren för oss började på riktigt i Borgholm. Äntligen har vattentemperaturen blivit dräglig och det obligatoriska dagliga doppet har förvandlats till upprepade njutbara moment. Utan en krusning på Östersjön kan vi fundera om möjligt än

Sommaren för oss började på riktigt i Borgholm. Äntligen har vattentemperaturen blivit dräglig och det obligatoriska dagliga doppet har förvandlats till upprepade njutbara moment.

Utan en krusning på Östersjön kan vi fundera om möjligt än mer på dagens middag… Kanske behöver den ensamma aborren kompletteras med thaigryta?

Vi har sagt adjö till mormor och fått Axel som gäst från Kalmar.

Borgholm

En vanlig mattefråga ombord är; om det går i 0.6 knop, hur lång tid tar det då till St Lucia…

Men på en båt vänds friden snabbt till febril omställning. Igår var vi med om en udda upplevelse. På spegelblank sjö blåste det upp inom loppet av tre minuter, vår fart mångdubblades lika fort. Efter säkring av pinaler, träningsredskap och badande ungar, kunde vi avnjuta en unik seglats på spegelblank sjö i sex knop.


Vårt beroende av väder och vind är tydlig. Men för två dagar sedan blev vi även påminda om vår bräcklighet vad gäller båtens funktioner.

Branden i hatten…

Hattens långsamma nötande mot en tejpad elkabel till en före detta fläkt orsakade kortslutning som kunde ha slutat i katastrof om vi inte hade märkt röken från hatten.
Det är omöjligt att förutse allt som kan hända men vi är nöjda med att vi har brandvarnare ombord. Även om det den här gången inte hann börja pipa i den.

En tanke på “Fast i Kalmar sund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *