Nattligt ljusspel över Öland

Efter en fin dag i Misterhults skärgård strax söder om kärnkraftverket i Oskarshamn fick vi för oss att bege oss vidare till Borgholm. Strax före 23 tiden, efter upptäcktsfärd på några små kobbar, filmvisning (sällskapsresan

Efter en fin dag i Misterhults skärgård strax söder om kärnkraftverket i Oskarshamn fick vi för oss att bege oss vidare till Borgholm. Strax före 23 tiden, efter upptäcktsfärd på några små kobbar, filmvisning (sällskapsresan SOS), kvällsdopp och kvällsfika, var det fortfarande tillräckligt ljust för att trixa sig ut mellan stenar skär och grund. I skymningen satte vi segel över en lugn Östersjö i stabil medvind.

Från Uttergrytet med mytomspunna BlåJungfrun i bakgrunden

Det är nåt magiskt över nattsegling. Speciellt i det nordiska ljuset. Trots avsaknad av natt, lyste plötsligt ett femtiotal koordinerade blinkande små lampor längs Ölands kust. Som julbelysning i större mått för en hel ö. Flitiga ihärdiga vindkraftverk. Samma kraft suger oss långsamt dit.
Och nu ser jag ruinen i Borgholm på en kulle. Klockan är 05.

Efter regnet vid Uttergrytet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *